Prensa
Notas de prensa

AEBALL i B Lab Spain s'uneixen per impulsar la sostenibilitat en les companyies industrials


La Vicepresidenta i directora general de l'Associaci Empresarial de LHospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL), Rosa Fiol, i el director executiu de B Lab Spain, l'organitzaci que lidera el moviment B Corp a Espanya, Pablo Snchez, han signat un conveni de collaboraci per impulsar de manera conjunta la integraci de mesures i bones prctiques que fomentin l'impacte positiu i la sostenibilitat en les empreses associades de AEBALL.

Aquest conveni s'emmarca en la visi de B Lab de promoure un canvi sistmic per a construir una economia inclusiva, equitativa i regenerativa per a totes les persones i el planeta. Una perspectiva alineada amb AEBALL, que t com a objectiu collaborar en el progrs econmic i social a travs de les empreses.

Aix mateix, l'aliana pretn aproximar les empreses que integren l'associaci AEBALL al moviment B Corp, un moviment global impulsat per B Lab en el qual les empreses es converteixen en protagonistes actives a donar solucions a les problemtiques socials i ambientals actuals.

El conveni de collaboraci entre B Lab Spain i AEBALL permetr oferir als associats de AEBALL informaci, formaci i eines com l'Avaluaci d'Impacte B i SDG Action Manager per a promoure el mesurament i gesti de l'impacte de la seva activitat en els seus treballadors, la comunitat i el medi ambient. Amb aquestes eines desenvolupades per B Lab, les empreses tamb poden conixer en quin nivell d'acompliment se situen respecte als ms alts estndards socials i mediambientals i crear un pla d'acci per a implementar millores aplicables a les seves estratgies de negoci.

Avui, ja sn ms de 190.000 empreses a tot el mn les que utilitzen l'Avaluaci d'Impacte B, estndard internacionalment reconegut, per a mesurar i gestionar el seu impacte econmic, social i ambiental. Aix mateix, el SDG Action Manager, impulsat per B Lab juntament amb el Pacte Mundial de les Nacions Unides, est centrat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i ha donat lloc al fet que s'estableixin ms de 5.000 metes cap als ODS a nivell mundial.

A ms, AEBALL fomentar la prescripci dels tallers i programes de mesurament de B Lab Spain, com el Campus d'Impacte B o Cam+B, un programa en lnia per a grans i mitjanes empreses que ofereix eines per a mesurar, gestionar i millorar el seu impacte econmic, social i ambiental i aprofundir en els prxims passos cap a la integraci de la sostenibilitat en l'estratgia i el propsit de la companyia.

El conveni inclou la constituci de la Comissi de Seguiment del Conveni, que estableix que les dues organitzacions es comprometen a reunir-se anualment per a avaluar el compliment dels seus objectius i implementar mesures correctores, en el cas que fos necessari, per a reconduir l'activitat de les companyies.

Sobre B Corporation:

B Corporation s un moviment global de persones que utilitzen la fora de les empreses per a resoldre els problemes socials i ambientals del segle XXI. A diferncia de les empreses que noms persegueixen fins econmics, les empreses amb la certificaci B Corp compleixen amb nivells elevats i verificats d'acompliment social i ambiental, transparncia pblica, responsabilitat legal i comproms d'impacte positiu. www.bcorporation.eu

Sobre B Lab Spain

B Lab Spain s una organitzaci sense fins de lucre que est transformant l'economia global per a beneficiar a totes les persones, comunitats i el planeta. Com a lder en el canvi sistmic cap a una nova economia, la xarxa global de B Lab crea estndards, poltiques i eines per a les empreses, i certifica a aquelles companyies que, conegudes com a empreses B Corp, lideren aquesta transformaci cap a un nou paradigma econmic. Des dels seus inicis en 2014, la comunitat B Corp espanyola compta amb ms de 100 empreses B Corp orientades a generar impacte positiu, amb el suport dels seus ms de 8.000 treballadors. www.bcorpspain.es

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActiVate
Fecha: 21/09/2021
AEBALL i B Lab Spain s'uneixen per impulsar la sostenibilitat en les companyies industrials
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1 3, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona